Ovo je blog studenta Tehničkog fakulteta u Boru

Moj prvi post

Blog (skraćeno od Web log) predstavlja ličnu web stranu. Glavni sadržaj bloga su razni tekstovi, mada mogu biti slike, multimedijalni zapisi i dr. Na blogu korisnik ostavlja razne tekstove, članke, fotografije koje mogu da gledaju i čitaju članovi bloga, a mogu i obični korisnici bloga. Oni mogu i da ostavljaju komentare, da preuzimaju određene fajlove itd.

U današnje vreme blog se sve više koristi i u komercijalne svrhe.

Ono što je bitno da vlasnik bloga ne mora poznavati html, php niti bilo koji drugi programski jezik da bi mogao da piše svoj članak. Dovoljno je samo elementarno poznavanje rada na računaru i korišćenje interneta.

Možete ga napraviti tako što ćete na internetu pronaći određene sajtove koji Vam pružaju mogućnost da se preko njih registrujete i kreirate svoj blog.

Blog daje mogućnost korisniku da ima arhivu vesti, kategorije i tagove. Tagovi predstavljaju kljućne reći koji pomaću da se sajt visoko rangira na pretraživaču. U vrhu svakog članka piše ko je postavio temu, datum, kojoj kategoriji članak pripada isl. Članci su poređeni po hijerarhiji, tako da se u vrhu nalazi najnoviji članak. U dnu svakog članka se nalaze komentari i forma za slanje komentara gde članovi mogu da iznose svoje mišljenja u vezi sa temom.

Većina sajtova na kojima korisnik može da besplatno kreira svoj nalog daje mogućnosti i modifikovanja izgleda tj. dizajna bloga. U nekim slučajevima besplatni blog servisi ne pružaju dovoljnu slobodu korisniku u smislu dizajna ili same funkcije, pa se blogeri neretko odlučuju da potraže pomoć kod programera koji se bave izradom blogova.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

Облак ознака

%d bloggers like this: